• Transparentní účet
    123-1552310247/0100
  • Telefon
    (+420) 776 255 158

Narozen:       Říjen 2013

Onemocnění:  Dětská mozková obrna

Příspěvek na: Intenzivní rehabilitace a speciální ortézy

Cílová částka: 60 000,- Kč





Příběh Františka

František se narodil už ve 27. týdnu těhotenství s porodní váhou 990 gramů jako těžce nezralý novorozenec. Od problémů s dýcháním, přes infekce, krvácení do mozku, operace i udržování v umělém spánku, kdy prodělal celkovou SEPSI organismu. Tím to ale bohužel neskončilo. Františkův vývoj dále nepostupoval tak, jak by měl a začal se výrazně opožďovat. Nastal další kolotoč kontrol a vyšetření, na jehož konci byla diagnóza DĚTSKÁ MOZKOVÁ OBRNA. Krvácení do části mozku způsobilo, že si František nese do života následky a má problémy s motorikou a také s řečí. 

František to ale nevzdává, je to velký bojovník. Už ve dvou letech začal absolvovat intenzivní lázeňské pobyty a navštěvuje denní rehabilitační stacionář, kde má zajištěnou komplexní péči, která zvyšuje šanci na zařazení do běžného života. V denním stacionáři František podstupuje rovněž speciální neurorehabilitace. Dále dojíždíme do rehabilitačního centra v Ostravě a pravidelně navštěvujeme klinického logopeda. Tyhle veškeré terapie, a spoustu dalších pomůcek, které František k životu potřebuje, jsou finančně velmi náročné, nicméně díky nim už taky ušel obrovský kus cesty a udělal viditelné pokroky, za které jsme strašně moc vděční. 

Františkovi je nyní šest let a po mentální stránce se hodně zlepšuje. V průběhu roku jsme absolvovali konzultaci s ortopedem a ortoprotetikem z Vídně a pořídili Františkovi speciální ortézy, díky kterým bychom se mohli vyhnout operaci achillových šlach, která Františkovi hrozí. 

V současné chvíli řešíme financování speciální intenzivní neurorehabilitace.

Díky ortézám a rehabilitaci máme velkou naději, že se František po tělesné stránce posune, bude mít větší motivaci k chůzi a třeba udělá i ty první samostatné krůčky. František je i přes svůj poměrně těžký start do života šťastný, veselý a usměvavý kluk plný energie, nebojí se nových výzev ani překážek. A proto budeme za každou pomoc velice vděční, aby si mohl i František v životě splnit své sny.

František s maminkou