• Transparentní účet
    123-1552310247/0100
  • Telefon
    (+420) 776 255 158

Narozena: 18.2.2009     

Onemocnění: DMO spastická kvadruparéza

Příspěvek na: Intenzivní rehabilitace ve FyzioBeskyd

Cílová částka: 30 000,-





Příběh Marušky

Maruška se narodila předčasně 18. 2. 2009 po komplikovaném porodu, kdy musela být kříšena. Přestože vše vypadalo v pořádku a po pár dnech jsme jeli z porodnice domů v domnění, že je Maruška zdravá, nakonec to bylo všechno jinak. Po půl roce, když se Maruška nevyvíjela jako ostatní děti, udělali jí magnetickou rezonanci a zjistili poškození mozku z důvodu neokysličení u porodu. Tehdy jsme její diagnózu uslyšeli poprvé: Dětská mozková obrna s postižením všech čtyř končetin + trvalá vada zraku.

Přestože tato zpráva byla pro nás nesmírně bolestivá, neztrácíme naději a sílu s touto nemocí bojovat. Maruška sice sama nesedí, nechodí a při přesunech potřebuje pomoc druhé osoby, snažíme se ji i tak zapojovat do běžných aktivit jako ostatní děti. Jezdíme do hor na výlety, v zimě lyžujeme se speciální lyži Monoski, 2x ročně se účastníme týdenních pobytů Hipoterapie. Naší největší zálibou je běhání se Spekem a jízda na Handbiku.

Dvakrát ročně s Maruškou podstupujeme speciální cvičení v lázních Klimkovice a také pravidelně docházíme na soukromou fyzioterapii a Ergoterapii. Jen díky pravidelnému cvičení Maruška dělá pokroky, které ji posouvají dopředu a zlepšují její zdravotní stav. Je to naše sluníčko, které svým úsměvem dodává nám všem spoustu radosti. 

Z celého srdce DĚKUJEME.

Marcela a Zbyněk Kučerovi

www.maruskakucerova.cz