• Transparentní účet
    123-1552310247/0100
  • Telefon
    (+420) 776 255 158

Onemocnění: Costello syndrom

Příspěvek na: Neurorehabilitační program v Sanatoriu Klimkovice

Cílová částka: 30 000,-





Příběh Patrika

Patriček se narodil s velmi vzácnou poruchou, tzv. Costello syndromem. Je charakterizován neprospíváním, špatným příjmem potravy, nízkým vzrůstem, opožděným psychomotorickým vývojem, srdečními vadami, zvýšeným rizikem vzniku nádorů atd.

Patrik se potýká s řadou těchto projevů a zdravotních komplikací, z tohoto důvodu navštěvuje řadu specialistů. Ve dvou letech prodělal rakovinu močového měchýře. Onkologická léčba nebyla dostačující, proto mu byl močový měchýř odstraněn a z obou ledvin má nyní vývody. Prodělal také řadu ortopedických operací (2x Achillovy šlachy, 2x kyčelního kloubu) a příští rok korekce nohou. Od narození má srdeční vadu. Před třemi lety prodělal operaci – plastika mitrální chlopně.

Přesto všechno, čím si Patriček prochází je velký bojovník a stále se usmívá. Pohybuje se ještě na vozíčku, ale dělá velké pokroky. Už rok pilně trénuje s chodítkem a intenzivně rehabilituje. Děti s tímto syndromem mají šanci se naučit aspoň trochu chodit. Snad se to podaří i Patrikovi.

Patrik každoročně navštěvuje lázně. Ty mu velmi pomáhají a posouvají ho v boji s jeho hendikepem dál.

Chtěla bych vás tímto poprosit o finanční pomoc na úhradu neurorehabilitačního programu v Sanatoriu Klimkovice. Jsem samoživitelka, o syna pečuji 24 hod denně a je pro mě nemožné tuto částku uspořit.

Případným dárcům z celého srdce děkuji za jakoukoliv finanční pomoc.